BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, September 11, 2009

Berbuka dgn air masak

kesian aku bila baca di kosmo...apabila ada OKU yg tinggal sendirian bbuka puasa dgn air masak jak...yg aku ni ndak sah kalo teda minuman panas atau yg manis ckit....tp nasib baiklah OKU tu kalo ada rezeki tangkap ikan...maka mkn la dia nasi blaukkan ikan....

kdg2 manusia ni pandai lupa diri juga kan...kalo dulu dia hidup susah...tiba2 dia jd senang....maka sikap sombongnya pun akan mjadi-jadi...mgkin dia mo balas dendam kot....tp janganla sampai btembung pun tak menegur....lain la aku rs....senang tu bkn bole dibawa mati pun melainkan segala amal kt di dunia...tp ada kah manusia yg sombong stlh beramal??? kalo dia bt suruhan Allah masakanlah dia ble jd gitu kan????

sebenarnya kemarin aku niat nak format laptop sbb operasinya da jadi slow motion..he3...tp aku t'lupa la...mkin mgu dpan la kali...petang ni kira nak beli bahan tuk bt kuih makmur...supaya idup makmur dan aman damai...eh btul apa...kalo yg d pasar raya tu lain tul bentuk dia...bkn bulat...yg aku besa mkn bentuk bulat....lgpun tgal mgu ni dan mgu dpn kan nak raya da...kelam kabut nti...apapun stakat ari ni baru 1 ari aku ponteng puasa...bkn apa ari tu tlalu lalu haus....kalo takat lapar tu besa ndak mkn malam kalo mrajuk/ bgaduh dgn my husband....he3...tu la badan aku still slim walau da anak dua...jangan marah....dan jeles tau..

oh ya...16 september nti hari jadi anak aku yg no.2... c A an...moga2 dia panjang umur dan kesihatannya baik....AMIN....

1 comments: