BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, January 30, 2009

ILMU BERBANDING HARTA

1. Ilmu lebih baik daripada harta kerana ilmu adalah pusaka nabi-nabi, manakala harta adalah pusaka Qarun dan Firaun.

2.Ilmu lebih baik daripada harta kerana ilmu memelihara kamu, tetapi kamu pula yang memelihara harta.

3.Ilmu lebih baik daripada harta kerana orang yang berilmu ramai taulannya dan sebaliknya orang yang berharta ramai seterunya.

4.Ilmu lebih baik daripada harta kerana ilmu apabila dinafkahkan akan bertambah, tetapi harta pula apabila dinafkahkan akan berkurangan.

5.Ilmu lebih baik daripada harta kerana orang yang berilmu diseru dengan nama yang mulia, manakala orang yang berharta diseru dengan nama bakhil.

6.Ilmu lebih baik daripada harta kerana ilmu tidak perlu dipelihara daripada pencuri, tetapi harta perlu dipelihara daripada pencuri.

7.Ilmu lebih baik daripada harta kerana orang yang berilmu akan diberi syafaat diakhirat nanti, manakala orang yang berharta akan dihisab hartanya.

8.Ilmu lebih baik daripada harta kerana ilmu tidak akan binasa, manakala harta pula akan binasa.

9.Ilmu lebih baik daripada harta kerana ilmu itu melembutkan hati dan harta pula mengeraskan hati.

10.Ilmu lebih baik daripada harta kerana yang berilmu mendakwa kehambaan dan yang berharta mendakwa ketuhanan.

Thursday, January 29, 2009

Jamuan harijadi & makan2 di kelas

hari ni kami makan2 & raikan harijadi cg Jamadil..lauk ikan masin masak sos, sayur kacang goreng. kuih kastard, kek.. so far oklah ada bantuan dr pelatih transit..

pening jg aku urus printing keja pelatih thp 2..bkn apa dorang ndak letak dlm folder dan dinamakan dgn nama dorang..masih baru tu lah blm faham lg..tp dorang boleh tanya kwn kalo dorang ndak faham..mkin dorang masih malu2 lg kali..esok plak ada jamuan perpisahan dgn mantan pengurus ...makan3

Friday, January 23, 2009

AMARAN DARI POLIS DI-RAJA MALAYSIA

Berhati- hati kawan2ku tentang
>>masaalah ekonomi yg semakin parah, manusia terdesak melakukan berbagai2
>>cara untuk merompak kita.. Berhati2 semua terutama para wanita.
>>Bahaya..!!! Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta
>>diparking awam. Semasa nak balik kerumah saya terperasan ada pelekat kat
>>cermin belakang kereta saya. Bila saya tanggalkan pelekat tu kat rumah,
>>rupa2nya cuma resit pam minyak . Tak lama lepas itu saya terima email
>>ini. " AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT
>>PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA -- CARA TERBARU UNTUK MENCURI
>>KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... Kita
>>berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk
>>kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur. Bila
>>kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati
>>ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan
>>kita. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk
>>menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan
>>kita tadi. Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah
>>pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta
>>dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa
>>mereka melarikan kereta anda. Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit
>>kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta
>>kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan
>>kesemua identity kita telah diperolehi! BERHATI-HATI DENGAN CARA
>>BARU YANG DIGUNAKAN Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin
>>belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan
>>bersyukur kerana anda membaca email ini. Saya harap anda akan hantar
>>email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat
>>peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu
>>tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Thursday, January 22, 2009

Amazing Mini World




Tuesday, January 20, 2009

Akhirnya aku dpt update blog aku

assalamualaikum...

20 jan baru aku dapat update blog..bkn pa..cbuk dgn pelatih baru..mo bagi dorang ilmu..tp ada gangguan jg td psl mo kasi update fail pelatih..pengurus mo check..pelatih baru so far ok..tp harap2 oknya tu sampai ujung sesi la..tekak aku ni gatal2 mo batuk jak..kan bagus kalau gatal di tangan..tandanya mo dapat duit..he3. oh ya syukur alhamdulillah mata aku da sembuh..aku pun ari ni add c cinta faridah and yuzline..

Friday, January 9, 2009

Mata Aku Masih Sakit

Uwaaa...mata aku masih sakit lagi..sejak ari Rabu tu lagi..sekarang ni time pelatih baru Orientasi..so strive to success..

Thursday, January 8, 2009

Petua Anak Pintar

Ramai ibu bapa selalu lupa untuk menasihati anak-anak ketika anak sedang tidur.

PETUA ORANG2 TUA

1.setiap malam apabila anak tidur hendaklah kita wiridkan Ya Latif ke umbun2 kepalanya sebanyak yg mungkin atau memadai 100 kali.

2.membaca surah al fatehah 1 kali, alam nasyrah 1 kali

3.bercakap-cakaplah dengan anak ketika dia sedang tidur dengan menyeru kepada nama penuhnya berbinkan atau berbintikan kepada kita sebagai ibu kandung mereka. percakapan itu hendaklah berupa nasihat, pujian dan berceritalah tentang perasaan kasih sayang kerana sesungguhnya percakapan kita kepada anak yg sedang tidur itu sangatlah bekesan kepada jiwa dan rohnya.

4.apabila kita sedang berbual-bual dengan anak sewaktu dia sedang tidur kita akan lihat matanya bergerak-gerak, walaupun dia sedang tidur.

5.ayah dan ibu hendaklah selalu menyapu air lebihan wuduk yang ada pada kita misalnya air yang masih basah di tangan ke muka dan umbun-umbun anak.

Cubalah petua itu dan insya allah kesannya akan anda dapat lihat sendiri.

Selamat mencuba....

Tuesday, January 6, 2009

Boikot Produk Di Bawah- Pembunuh Kanak2 Yg Tidak Berdosa (ISRAEL)- Go To Hell

Senarai produk yang menyokong Israel yang perlu kita boikot!

Ingatlah setiap sen yang kita keluarkan kerana membeli produk-produk ini akan menyumbang ke arah penitisan darah dan kesengsaraan rakyat Palestin.


Kelab Bolasepak Arsenal adalah antara senarai produk Israel terbaru yang perlu diboikot. Ini kerana skuad Arsenal adalah menyokong dasar Israel dalam keganasan terhadap Palestin.

Lain-lain produk yang wajib kita boikot ialah seperti di bawah. Untuk melihat penglibatan dan kaitan mereka dengan Israel, klik link.

AOL Time Warner

Apax Partners & Co Ltd

Coca-Cola

Danone
Delta Galil Disney
Estée Lauder IBM
Johnson & Johnson Kimberly-Clark
Lewis Trust Group Ltd L'Oreal
Marks & Spencer Nestle
News Corporation Nokia
Revlon Sara Lee
Selfridges The Limited Inc
Home Depot Intel
Starbucks Timberland
McDonald's Arsenal FC


Sebarkan kepada semua Muslimin kerana setakat ini yang kita termampu berjihad melawan kafir Israel!

Monday, January 5, 2009

Parti di Pantai Teluk Likas


ini time main game menari dengan belon ni



kesian...diorang ni kurang permainan time kecik2..he3



ini penulis blog with her husband, Bella and A an (tidak nampak sbb dia di depan penulis)



ini dia model2 pantai mo pulang suda..


video