BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, July 14, 2009

Mo cepat2 26-30 Julai abis

Knapa? sebab aku akan ke KL. ada kursus...cian anak aku..kn tinggal dan husband aku jg...gtulah nasib org bkerja ni...kn ikut arahan ...kalo tdk..bhenti....tak palah pejam celik akan sampai dan berakhirlah hari itu...lpas ni nak simpan duit byk2 br bawa family p holiday.....ikat perut.....

tp bila aku kenang ms aku dulu..aku mmg thutang budi dgn abang kandung akula..bukan pa...dia jd pjaga time aku blajar...ada 1 ktika tu aku kpala aku tlentok ke blkg sbb ngantuk sgt...dia motivasi aku lg...jgn ingat ibubapa kt akan hidup slamanya..dorang akan pergi meninggalakan kt..trus airmt aku jtuh...kalo aku ndak kuat kan semangat aku belajar tentu aku ndak jd spt ari ni (cikgu)...

tp budak2 skrg ni..bkn main lg..main tendang2 kwn...tampar2...tumbuk...umur br setahun jagung..dorang nak buktikan apa ya...yg tenaga dorang tu cam lelaki...udahnya gara2 cemburu...rasa2nya hensem tu boleh bikin kenyang ker?????????pandai kerodot jg tu...kecil2 da pandai bcinta..nanti bila da 'buncit' gara2 pbuatan manusia, mak bapak kau jg yg malu...yg kau tu fikir sedap jak kn cucuk....pas tu bila da nak beranak ...beranak di tandas...pas tu buang anak....menambahkan dosa lg...anyway semua pun tlibat dgn masalh remaja skrg ni ...terutama ibubapa...sebab ibubapa lah yg 'mbuat' dorang...tp kalo kawal2 pun ...kalo remaja tu yg mo bgitu...tpulang dgn dorang...kalo mak aku marah dgn aku dulu..ingat lg dia ckp apa dgn aku...."kalo ikut hati aku..aku kasi buaya tu makan ko"sedih2......

kpd budak skolah tu ...kalo nak btumbuk ka...apa ka...msk kelas takwondo...karate..atau kelas mprtahankan diri....sekadar tarik rambut...tumbuk2 aku pun bole wpun badan aku kecil...tumbuk angin la...he3....ingatlah stiap pbuatan ada blsan....ari ni ko tumbuk kwn...esok2 ko pula kn tumbuk atau lebih truk kn bunuh oleh keluarga si mangsa...

"moralnya: Jangan suka buat jahat dgn orang...nanti ada balasan...tp cam na dgn org yg tak sedar diri nak jahat jg dgn org yg dia tak suka????????????"Allah tu Maha Adil...Maha Penyayang....

1 comments: