BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, October 22, 2010

Letih

hari ni 22/10/2010....rasa letih sangat.....ntahla dlm mgu ni dan mgu dpan....adalah mgu yg penting d mn ada verifikasi PPL (26/10) dan lawatan pegawai GCPA dari HQ(28/10)......otakku sungguh letih....fikir ujian pelatih.....check....key in markah.....print lagi cover/ soalan....huh.......

tadi pagi tlg husband set utk Rojak......jam 3 pagi da bangun.....semalam awal tdur....letih sangat.....

mgu dpan nak bt ujian Modul 04 lagi.....mcm tdk tkejar semua ini.....

psl presentation kemarin.....mcm 3 group sj yg bsedia tuk present.....yg lain ntah.....ada lg 1 group yg langsung tdk present apa2.....apa mo jadi la org bumiputera....mo kn humban p Palestin kali.....
benda yg 1 mgu sebelum da edar tp keja yg baru dibuat baru kemarin....so hasil pun TIDAK MEMUASKAN hati.....mmg kecewa ......hari2 pun ada talian internet...tp tdk dimanfaatkan.....hanya buang ms dgn Facebook/Youtube/4shared/dan yg sewaktu dgnnya.......suka buang ms.....ada yg tgal dekat giat pun tdk berminat belajar......tdk diambil org kampung sini...nti kn komplen lg...bila diambil buat hal......

bila mo berubah? tgu bila da d ICU kot? jgn harap org akan ubah kamu jika kamu sendiri tdk mahu berubah......

presentation kemarin tu baru 1 permulaan....blm lg msk alam pekerjaan d mn blm tentu kamu akan dpt bos yg baik.......

apa kamu rasa kamu akan selamanya kah hidup di bawah ketiak ibubapa kamu...tlg la...dorang tu blm tentu akan hidup tuk selamanya....adik beradik pun gtu......

kamu kena hidup utk diri kamu sendir....saya tahu ada yg jenis keras kpala...so teruskn la....jgn dgr nasihat org.....supaya biar keadaan yg tentukan khidupan kamu....org yg tdk tahan dgr nasihat/bebelan org....ubah diri supaya kamu ble jadi contoh pd yg lain.....bukan menyusahkn mak bapak......wang yg berjuta2 pun kalau tdk tahu cm mn mo handle......akan habis jg.....sbb hanya tahu menghabiskan duit dan beras d rumah......

fikir2 kan................PEDAS TAPI SEDAP............

2 comments: